10 najboljih savjeta kako izbjeći zavaravanje svojih kandidata

10 najboljih savjeta kako izbjeći zavaravanje svojih kandidata

9 November 2021 0 Von admin

Loše iskustvo kandidata može imati štetan učinak na robne marke i one koji se prijavljuju za rad s njima. Tijekom pandemije zabilježili smo ogroman porast broja kandidata za različite pozicije. Kružile su glasine o tome da su se uveli u proces zapošljavanja. Željeli smo istražiti razmjere problema i štetu koja je nastala, pa smo naručili neka istraživanja.

Nalazi su bili šokantni. Prema našem istraživanju na 2000 odraslih osoba u Ujedinjenom Kraljevstvu, 65% ljudi ima duhova. 86% je reklo da su se zbog iskustva duhova osjećali potišteno, a 43% je reklo da su bili potrebni tjedni ili čak mjeseci da se obnove i krenu dalje. Šteta na robnim markama također je postala jasna, a 94% ih je reklo da ih ostavlja s negativnim mislima ili osjećajima prema tvrtki u koju su se prijavili.

Većina malih tvrtki upravlja pomoću proračunskih tablica i jednostavnih alata za praćenje, dok velike tvrtke i agencije za zapošljavanje ulažu u tehnologiju prilagođenu njihovim potrebama. Evo nekoliko savjeta kako biste osigurali da vaša tvrtka može pouzdano izbjeći prikrivanje kandidata.

  1. Ukrcajte sve. Zapošljavanje je područje u koje se uključuje većina voditelja odjela, kao i HR timovi. Prvi korak je shvatiti činjenice o utjecaju duhova i interno educirati svakoga. Nakon što dobijete podršku u cijeloj tvrtki kako biste osigurali da se to ne dogodi u vašoj organizaciji, vrijeme je da napravite plan kako ćete se suočiti s pojavom duhova.
  2. Stavite se u mjesto kandidata. Koju vrstu komunikacije biste željeli u svakoj fazi? Brza e-pošta traje nekoliko sekundi i može stvarno pomoći kandidatu.
  3. Postavite automatiziranu e-poštu. Ako ga imate, koristite svoj sustav za praćenje kandidata (ATS) za postavljanje automatizirane e-pošte kandidatima u svakoj fazi procesa prijave. To znači da će uvijek biti obaviješteni o fazi njihove prijave.
  4. Pošaljite ažuriranja odmah. Nijedna vijest nije dobra vijest, osim kada čekate da čujete o aplikaciji. Čim donesete odluku, pozitivnu ili negativnu, obavijestite kandidata.
  5. Napravite bilješke odmah nakon poziva ili intervjua. ‚Ne odlažite na sutra ono što možete učiniti danas‘ kako kaže stara poslovica. Vodite temeljite bilješke svaki put kada razgovarate s kandidatom, to će vam olakšati donošenje odluke, a također će vam dati obilje informacija koje ćete koristiti kada mu se vratite.
  6. Koristite masovnu e-poštu ili SMS. Brza i jednostavna komunikacija s više kandidata, bolja je standardizirana poruka nego nikakav kontakt.
  7. Koristite svoju značajku ATS izvješćivanja ili vodite dnevnik. To pomaže da se osigura da nijedan kandidat ne bude zaboravljen, znate koliko se kandidata prijavilo na svaku ulogu, u kojoj su fazi i kada ste ih zadnji put kontaktirali, uštedite svo to vrijeme pretraživanja pristigle pošte.
  8. Zatvorite ulogu. Kada zaposlite nekoga, svakako se vratite i provjerite jeste li obradili i odgovorili na sve ostale kandidate.
  9. Dobijte povratne informacije od svojih kandidata. Oni su oni koji su prošli kroz vaš proces pa vam mogu pružiti vrijedan uvid. Pobrinite se da razgovarate i s uspješnim i s neuspješnim kandidatima za dobro zaokružen pogled.
  10. Pregledajte i poboljšajte svoj proces. Uvijek postoji prostor za poboljšanje, provjerite svakih nekoliko mjeseci svoj plan i taktike koje koristite kako biste bili sigurni da su i dalje učinkoviti i kako biste implementirali sve nove ideje.

Teško je reći kandidatima da nisu odabrani, pogotovo kada ste do tog trenutka bili pozitivni. Ali to brzo i ljubazno osigurava zatvaranje i omogućuje im da nastave sa svojom karijerom negdje drugdje.

Nitko nikada ne namjerava zavarati kandidata u dijelu procesa zapošljavanja, ali važno je priznati da se to ponekad dogodi. Moramo zajedno riješiti ovaj problem. Podržavajući ovu kampanju i slijedeći smjernice najbolje prakse, poslodavci mogu pokazati da im je stalo do svakog kandidata kao pojedinca. Pozivamo čitatelje da se pridruže kampanji ili podijele svoje priče na www.end-ghosting.com.

Autor Neil Armstrong iz Tribepad.