3 razloga zašto bi zaposlenici trebali ulagati u automatizaciju marketinga

3 razloga zašto bi zaposlenici trebali ulagati u automatizaciju marketinga

11 November 2021 0 Von admin

Kada je svijet iznimno zauzet online, osiguravanje da pažljivo izrađeni dio sadržaja e-pošte ne završi ravno u mapi za brisanje kandidata, trebao bi biti visoki prioritet za marketinški odjel agencije za zapošljavanje.

No, kada se više od 300 milijardi poslovnih e-poruka šalje globalno svaki dan, to se često može činiti teškom borbom kada pokušavate proći kroz ogromnu količinu digitalne buke. Međutim, profesionalci iz industrije mogu sebi dati konkurentsku prednost i osigurati da razgovaraju s pravim ljudima o pravim prilikama za posao kada uključe intuitivnu automatizaciju marketinga.

To je zato što je osmišljen da ne samo da učini život jednostavnijim, već, u ovom slučaju, oslobodi marketinške kampanje za regrutere koji žele stvoriti i poslati humanizirani sadržaj koji primatelje uključuje sadržajem koji oni željeti za čitanje putem svojih omiljenih kanala.

Evo nekih od razloga zašto bi se više agencija za zapošljavanje i njihovih marketinških timova trebalo okrenuti automatizaciji ako žele komunicirati s kandidatima na granularnijoj razini i poboljšati njihovu ukupnu stopu konverzije…

1. Svaki dio digitalne komunikacije može se hiperpersonalizirati

Uz pametnu tehnologiju na dohvat ruke, trgovci mogu analizirati milijune kritičnih podataka koji im govore svi o trenutnim interesima i potrebama kandidata za posao. Iz tog uvida, oni tada mogu početi graditi potpuniju sliku o svom primatelju i znati vrstu ultrapersonaliziranog sadržaja s kojim će komunicirati.

Kada zagonetna i energična agencija za zapošljavanje želi surađivati ​​s tražiteljem posla oko relevantne uloge, posljednja stvar koju žele učiniti je da ih vide kao još jednog hladnog pozivatelja koji šalje istu umornu – i često nebitnu – poruku stotinama drugih kandidata da na kraju ih svi olako primaju. Ne samo da je to gubljenje vremena, već može nemjerljivo naštetiti ugledu brenda jer će ti kandidati uskoro otići kod konkurenta koji razumije njihove specifične zahtjeve u karijeri.

2. Imate li problema s dostavom e-pošte? Ne više…

Izašao je najnoviji bilten vijesti pun radnih uloga, ali je dobio malo ili nimalo angažmana ili je imao izrazito nisku stopu angažmana. Ako marketinški tim naiđe na te probleme, može postojati problem s isporukom.

Koristeći automatizaciju, trgovci mogu početi izvlačiti podatke na koje se povezuju zašto angažman je nizak – na primjer, može biti da je za to kriv promet botova ili je visoka stopa napuštanja početne stranice jer CRM agencije za zapošljavanje ne ažurira automatski ‚mrtve‘ adrese e-pošte kada ljudi napuste posao i krenu dalje. Opremljenost ovim informacijama i djelovanje na temelju njih trebali bi pomoći robnim markama za zapošljavanje da zaustave ove ponavljajuće probleme što je prije moguće i osiguraju da šalju e-poštu pravim kandidatima.

3. Tražitelji posla osjećaju da im se cijelo vrijeme pruža podrška

Hladna e-poruka poslana bez razmišljanja vjerojatno će biti ili odmah izbrisana ili će primatelj potpuno zanemariti jer regruter ne odvaja vremena da ih upozna – i to se vidi.

Važno je pomoći kandidatima tijekom njihove sljedeće karijere – a marketinški timovi mogu pomoći tom procesu njegovanja od početka do kraja. Ne samo da će izgraditi povjerenje, već je to i dodatna razina podrške koja će podržati pozitivnu predaju od usta do usta i izgraditi odanost robnoj marki.

Sjajan način za poticanje odnosa s lovcem na posao je putem slijeda e-pošte za automatizaciju marketinga u pet koraka, a to je:

  1. Uvod‚: objašnjavati tko je regruter i zašto stupaju u kontakt
  2. Sljedeće je ‚dobiti‚: naglašavanje onoga što će kandidat postići preuzimanjem usluga regrutera
  3. onda je tu ‚strah‚ propuštanja: osmišljen kako bi se detaljno opisalo što bi se dogodilo da primatelj ne postupi prema savjetu ovog određenog regrutera
  4. Četvrta faza je ‚društveni dokaz‚: dokazivanje iskustava drugih kandidata kroz svjedočanstva i studije slučaja
  5. I konačno, ‚hitnost‚: traženje od čitatelja da djeluju odmah prije nego što se prilika ukaže nekom drugom.

Slijedeći ovaj okvir, regruteri i njihovi marketinški odjeli trebali bi početi graditi banku visoko njegovanih kandidata koji za njih dobivaju relevantne uloge.

Važno je naglasiti da automatizacija ne bi trebala raditi svi posla kada je u pitanju odnos između marke za zapošljavanje i tražitelja posla. Mora postojati puno ljudske interakcije – uostalom, potrebno je šest dodirnih točaka prije nego što se netko uistinu angažira. Međutim, ova tehnologija bi trebala omogućiti dublje razumijevanje onoga što svakog kandidata zanima u tom određenom trenutku, dok marketinškim stručnjacima štede nekoliko sati svaki tjedan jer izrađuju e-poruke u nekoliko sekundi kako bi ojačali svoju ukupnu isporuku digitalnih komunikacija.

Adam Oldfield, izvršni direktor platforme za automatizaciju marketinga Sila24.