Izgradnja robne marke poslodavca na inkluzivnom tehnološkom radnom mjestu

Izgradnja robne marke poslodavca na inkluzivnom tehnološkom radnom mjestu

12 November 2021 0 Von admin

Salesforce, američka tehnološka tvrtka odgovorna za jednu od najpopularnijih svjetskih CRM platformi, zaradila je više od 80 nagrada za svoju kulturu radnog mjesta. Njegov tim ima više od utrostručen u veličini u proteklih pet godina. Mjerni podaci o robnoj marki poslodavca mogu biti neslavno nedostižni, ali ovi brojevi daju jasnu sliku: Salesforce radi nešto kako treba.

Što čini tvrtku iznimno dobrim mjestom za rad? Chrissy Thornhill, Salesforceov globalni viši menadžer za robnu marku poslodavca i zapošljavanje, identificirala je nekoliko karakteristika koje su pomogle razvoju robne marke poslodavca.

Namjeran

Okruženje u Salesforceu nije sretna nesreća ili prikladan nusprodukt. “Super smo namjerni našu kulturu”, kaže Thornhill. “Zapisujemo to. Dajemo mu prioritet. Oko toga gradimo programe. Mjerimo ga. Neprestano uvodimo inovacije u to.”

Globalno svjesni

Salesforceovo sjedište nalazi se u SAD-u, ali ima globalne urede na šest kontinenata. Bezazlen dio sadržaja društvenih medija možda neće imati isti ton od jedne regije do druge. Proteklih devet mjeseci, kaže Thornhill, natjerali su tu činjenicu kući.

Inkluzivno

Ravnopravnost na radnom mjestu ne utječe samo na zaposlenike koji su se već pridružili timu, već i na one koji su još na putu zapošljavanja. Zbog toga je Salesforce Tonyja Propheta postavio svojim glavnim direktorom za ravnopravnost i zapošljavanje, koji blisko surađuje s Thornhillovim timom.

Odgovoran

Thornhillov tim obećava kandidatima velike stvari tijekom procesa zapošljavanja. Zatim se smatraju odgovornim za isporuku.

Štedljiv s vremenom

Ponekad, uspjeh tima Salesforce poslodavca za brendove leži u onome što ne rade. Umjesto da rašire svoj mali tim na što više napora, oni su izbirljivi oko toga gdje će uložiti svoje vrijeme.

Te su osobine zadržale Thornhilla u Salesforceu jer se tim za robnu marku poslodavca udvostručio. Ako je njezin vlastiti entuzijazam za svoje radno mjesto ikakav pokazatelj, taj rast tek počinje: “Bio je to priličan put i ne mislim da će uskoro prestati.”

Da biste pratili rad Chrissy Thornhill u brendu poslodavca, povežite se s njom na LinkedInu. Za pomoć pri identificiranju vrijednosti i kulture koju želite stvoriti u svojoj tvrtki, javite se.