Kako HR može povećati marku talenta vaše tvrtke

Kako HR može povećati marku talenta vaše tvrtke

30 November 2021 0 Von admin

Zaposlenici traže pomoć od Ljudskih resursa iz raznih razloga. Od razumijevanja vaših prednosti do sortiranja opreme za kućni ured, pa čak i najjednostavnijih upita poput ‚kome da se obratim u vezi s mojim platnim listom?‘ – pitanja za ljudske resurse su upravo takva, ljudska, i treba ih kao takva rješavati. Kada zaposlenici traže vodstvo, uvjeravanje i znanje od svojih HR timova, a susreću se s glazbom u pozivnom centru ili moraju kopati kroz labirint detalja kako bi pronašli pravi kontakt – nešto nije u redu.

Nije tajna da se trenutno nalazimo na vrlo skučenom tržištu talenata, što znači da je pitanje koje bi trebalo imati na umu svakog izvršnog direktora i višeg čelnika: „Kako uspostaviti, održavati i izgraditi brend talenta naše tvrtke?“ I, “kako možemo privući i zadržati najbolje kandidate?”. Za nas u HR-u, moramo shvatiti kako možemo podržati ili riješiti ovaj problem i koja je točno uloga HR-a u ratu talenata u kojem se nalazimo.

Kroz niz četiri studije u kojima je sudjelovalo više od 32 000 sudionika, ADP Research Institute (ADPRI) i ja pokušali smo odgovoriti na ovo ključno pitanje. Po prvi put smo kvantificirali snagu HR funkcije s novom metrikom koja precizira specifične čimbenike koji utječu na brend talenta, namjeru ljudi da odu i razloge za odlazak, a sve to u studiji u 25 zemalja. Mjerni podatak također mjeri psihološka iskustva oblikovana izvrsnom kvalitetom HR usluge i podatke koji otkrivaju što je točno dovelo do tih pozitivnih iskustava. Ova metrika se zove HRXPS – ocjena HR XPerience.

Što je istraživanje otkrilo

Naše istraživanje omogućilo nam je analizu HR-a kroz tri različite leće. Prvo, kako bi se utvrdilo misli li zaposlenik da HR dodaje vrijednost njihovom iskustvu (tzv. Value-Promoting). Drugo, ako HR učinkovito izvršava svoje odgovornosti (Izvođenje), i treće, ako zaposlenici smatraju da HR funkcija umanjuje vrijednost iskustva njihovih zaposlenika (Value-Detracting). Koristeći ova tri aspekta identificirali smo neke ključne nalaze, uključujući, ali ne ograničavajući se na:

  1. Jasna komunikacija je ključna – Jedna kontaktna točka utječe na ocjenu HR XPerience Score, a zaposlenici će dvostruko vjerojatnije reći da HR promiče vrijednost kada dožive jednu kontaktnu točku unutar HR-a, za razliku od višestrukih kontakata.
  2. Ne budi stranac – Zaposlenici će 7,4 puta vjerojatnije reći da HR promiče vrijednost kada dožive sedam interakcija s HR-om. Što je viša razina interakcije, to je veći rezultat za promicanje vrijednosti.
  3. Isporučite svoje usluge – Što više HR usluga zaposlenik koristi, to je veći HRXPS. Otkrili smo da su tri najpopularnije usluge koje su utjecale na HRXPS bile formalni proces uključivanja, pozornost na njihovu izvedbu te pristup i mogućnost korištenja zdravstvenih pogodnosti.

Kako povećati HRXPS u vašoj organizaciji

Ne iznenađuje da naši podaci pokazuju da postoji jaka veza između visokog HRXPS-a i niže namjere napuštanja i nižeg broja aktivnih traženja posla; zapravo, manji promet i jači brand talenta za vašu tvrtku. Dakle, što organizacije, a posebno HR funkcija, mogu učiniti da povećaju HRXPS?

Može biti primamljivo odmaknuti se od individualnog, personaliziranijeg kontakta u pokušaju povećanja učinkovitosti, ali naše istraživanje pokazuje da to ima suprotan učinak. U kompliciranim i emocionalno ispunjenim situacijama na koje HR često reagira, zaposlenici uvijek žele imati nekoga za vodiča. Možda će ih morati predati stručnjaku za svoje specifične potrebe, ali netko tko zna njihovo ime i situaciju bit će vrlo utješni.

Svaka interakcija s HR-om prilika je za stvaranje pozitivnog iskustva, a iako je široki trenutni trend smanjenje interakcija, zaposlenik koristi više HR usluga i češće se obraća HR funkciji za pomoć u vezi s poslom. , to će njihov HRXPS biti veći. Kako bismo to dodatno potvrdili, istražili smo hoće li određena HR interakcija potaknuti veći HRXPS. Je li dopiranje radi rješavanja sukoba važnije od, recimo, traženja informacija o zdravlju ili drugim dobrobitima? Otkrili smo kada su u pitanju ovi zadaci i usluge, više je bolje, bez obzira na temu.

No, prije svega, formalno uključivanje i česta pozornost na performanse imaju najveći utjecaj na HRXPS. Na konkurentnom tržištu talenata u kojem se nalazimo, biti pažljiv je imperativ. Zaposlenici moraju imati česte razgovore o svom učinku, bilo s nekim iz HR-a, menadžerom ili članom tima.

Naše istraživanje pokazuje da HR funkcija ima ozbiljnu ulogu u cjelokupnom brandu talenta organizacije i iskustvu zaposlenika. Umjesto zamjene HR-a i uklanjanja ljudskog faktora, tehnologija bi se trebala koristiti kao alat za HR za dodavanje vrijednosti i emocija njihovim ulogama. Sada znate što učiniti i kako izmjeriti taj utjecaj, vrijeme je da pokažete koliko je HR vrijedan u trenutnoj klimi na radnom mjestu.

Marcus Buckingham (@mwbuckingham) je autor bestselera New York Timesa, globalni istraživač i voditelj istraživačkog instituta ADP—People + Performance.