Kako marketinški stručnjaci za zapošljavanje mogu iskoristiti podatke za postizanje uspjeha kandidata

Kako marketinški stručnjaci za zapošljavanje mogu iskoristiti podatke za postizanje uspjeha kandidata

8 November 2021 0 Von admin

Više od dva milijuna slobodnih radnih mjesta trenutno je dostupno diljem Ujedinjenog Kraljevstva. I tako, iako je tržište još uvijek teško probiti buku dok se nekoliko organizacija restrukturira u svijetu nakon pandemije, pametni regruteri – i njihovi marketinški odjeli – koriste uvid u pokušaju da se istaknu iz gomile.

To je zato što shvaćaju da generička poruka ‚InMail‘ putem LinkedIn-a ili hladne e-poruke koja se šalje bez prestanka vjerojatno neće izazvati zanimanje kod tražitelja posla koji želi više od svog kontakta za zapošljavanje ako traži ulogu u organizaciji koja pokazuje sličnu razinu strasti kao i oni i uklapa se s njihovom kulturom i vrijednostima, plosnati, neosobni komad komunikacije jednostavno ga neće smanjiti.

Da, tamo će postojati regruteri koji će doživjeti određeni uspjeh kada pošalju stotine ‚batch and blast‘ marketinških poruka brojnim primateljima u svojoj bazi kontakata. Ali kada svi labavo prihvate potpuni dio nebitnog sadržaja – a potom ga ignoriraju ili potpuno izbrišu – iskorištavaju li maksimalno svoje vrijeme, trud i resurse?

Osim toga, pokazuje li ova vrsta sadržaja da su istinski zainteresirani osigurati da se pravi kandidat prijavi za pravi posao? Vjerojatno ne.

Poput kupaca koji traže proizvode ili usluge, kandidati se žele osjećati kao robne marke s kojima komuniciraju i razumjeti njihove želje i potrebe u stvarnom vremenu. To znači isporuku hiperpersonaliziranog sadržaja koji pokriva dostupne uloge koje odgovaraju trenutnim okolnostima te osobe – od lokacije do zahtjeva za plaćom – i skupu vještina.

Kada ta vrsta marketinške poruke dospije u metak, regruteri su u dobroj poziciji da ne samo da uspješno popune upražnjeno radno mjesto, već i privuku više talenata u budućnosti jer su odvojili vrijeme da upoznaju svoje primatelje i odgovorili su na njihove interese. Osim toga, usmeno odobravanje može biti uzbudljivo.

Odmaknite se od dostavljanja bljutavih poruka

Dakle, mogu li regruteri biti sigurni da šalju ultra-individualizirane poruke koje učinkovito presijecaju internetsku buku? Vraća se na podatke. Kada pametni profesionalci otključaju i shvate njihov uvid, u boljoj su poziciji da isporuče digitalne poruke pravoj osobi u pravo vrijeme.

Mnogi regruteri vidjeli su ih kako su uključili marketinšku automatizaciju kako bi umjesto njih obavili ‚teški posao‘. Naoružani intuitivnim alatom, korisnici mogu izdvojiti kritične informacije o preferencijama svakog kandidata i brzo reagirati na njihovo online ponašanje.

Da to stavimo u kontekst, ako kandidat traži određenu ulogu i preuzeo je vodič marke za zapošljavanje o „X vještinama koje su potrebne suvremenom građevinskom menadžeru“, korisnici mogu uzeti ovaj dio detalja i prilagoditi poruke posebno za tog pojedinca. To može biti pozivnica na relevantni webinar s izvršnim direktorom građevinske tvrtke ili blog koji pokriva pitanja koja treba postaviti u intervjuu.

Sve je u korištenju podataka na kojima su već sjedjeli i stvaranju nečega smislenog za svakog člana publike.

Kako procijeniti snagu svog sadržaja

Kada uloge postanu dostupne, mnogi marketinški stručnjaci za zapošljavanje mogli bi se odlučiti staviti sva svoja slobodna radna mjesta u bilten koji se šalje njihovoj bazi podataka. A za njih je visoka stopa otvaranja i klikanja te e-pošte mjera uspjeha.

Međutim, iako bi to mogao biti dobar dio sadržaja, ovi ‚mjerni podaci ispraznosti‘ ne govore uvijek cijelu priču. Na primjer, kandidat je mogao slučajno ući u e-poštu dok je pregledavao svoj newsfeed. Ako pritisnu „izbriši“ nekoliko sekundi kasnije, to pokazuje da ih ne zanima, ali statistika će reći drugačiju priču.

Umjesto toga, regruteri koji su uključili automatizaciju mogu otključati ovlasti bodovanja potencijalnih kupaca. To znači stavljanje metaforičke figure uz svaku interakciju – ‚9‘ za vrlo angažirane primatelje do ‚1‘ za one kojima to ne smeta. Kao rezultat toga, regruteri i njihovi marketinški timovi mogu dati prioritet značajnijim brojevima za daljnju komunikaciju jer znaju da razgovaraju s nekim željnim.

Neće svaki komad komunikacije raditi

I na kraju, možda to nije nešto što regruteri, a njihovi marketinški timovi žele čuti, ali neće uvijek biti pobjednički ishod za svaku poslanu e-poštu. To je zato što nitko ne dobiva stvari na mjestu cijelo vrijeme. Pa, zašto bi očekivali da će njihov sadržaj postići nemoguće?

Međutim, razlika je u tome što, kada se profesionalci mogu osloniti na automatizaciju podataka i marketinga, oni su odmah u boljoj poziciji da isporuče digitalne poruke koje savršeno padaju u pristiglu poštu prave osobe u pravo vrijeme.

Također mogu koristiti svoj pametni alat za analizu svake e-pošte, biltena ili web-stranice kako bi razumjeli što radi, a što ne. A kada se ovo drugo dogodi, oni mogu brzo podesiti i izmijeniti kopiju kako bi isprobali drugi način probijanja buke.

Općenito, marketinški stručnjaci za zapošljavanje koji se naoružaju podacima – i koriste ih za poticanje učinkovitog sadržaja – uskoro bi trebali vidjeti kako njihova stopa uspjeha raste, čime bi se postavili daleko ispred konkurencije.

Adam Oldfield, izvršni direktor platforme za automatizaciju marketinga Sila24.