Kako osigurati ‚pasivnog‘ kandidata

Kako osigurati ‚pasivnog‘ kandidata

8 November 2021 0 Von admin

Zahvaljujući iznenadnom prelasku s tržišta vođenog klijentima na tržište koje vodi kandidate, zaposlenici i poslodavci u svim industrijama, uključujući računovodstvo i financije, moraju promijeniti takt kako bi dobili izvor i osigurali vrhunske talente.

S obzirom na to da su mnogi od najpoželjnijih kandidata već pokupljeni od strane konkurencije, znati kako ciljati na ‚pasivnog‘ kandidata važnije je nego ikad. Pasivni kandidati nisu na oglasnim pločama ili #OpenToWork na LinkedInu. Uglavnom, ne traže aktivno nova zaposlenja. Ali to ne znači da ih ne zanima…

Što je to za njih?

Pasivno regrutiranje znači pokazati prikladnim kandidatima zašto im pozicija u vašoj tvrtki najbolje odgovara.

Ali kako ih uvjeriti da napuste udobnost svoje trenutne uloge i pridruže se vašem timu? Jednostavno (nekako) – dajte im ponudu koju ne mogu odbiti. Kad regrutirate pasivne kandidate, pokušavate ih uvjeriti da je s druge strane trava doista zelenija.

Dakle, koje su primarne stvari na koje biste se trebali usredotočiti kao poslodavac kako biste impresionirali svog idealnog kandidata i potaknuli ga prema svom poslu? Postoji nekoliko načina da se tvrtke istaknu u odnosu na konkurenciju i osiguraju najbolje prikladne za posao kada aktivno traže pasivne kandidate…

Istražite

  • Koliko su dugo na svom trenutnom položaju?
  • Što biste im mogli ponuditi što njihov sadašnji poslodavac ne može?
  • Kakvo je njihovo iskustvo i zašto ih čini savršenima za ovu ulogu?

Kako biste bili sigurni da imate pravo uložiti svoje vrijeme i energiju u pokušaj zapošljavanja osobe koja aktivno ne traži novi posao, bitno je utvrditi što je to na njoj što je čini idealnom za ovu priliku. Time će vaša komunikacija s njima biti personaliziranija i ciljanija od prvog kontakta.

Ponudite konkurentnu plaću

Nažalost, nije dovoljno nabaciti visoku plaću na ponudu i očekivati ​​da će ona sve progovoriti. No, iako to nije jedini odlučujući čimbenik za tražitelje posla ovih dana, plaća će uvijek ostati važan faktor za kandidate. S obzirom da se i početne plaće i privremene plaće rastu velikom brzinom, imperativ je da plaća koju nudite bude privlačna kada se dopire do potencijalnih kandidata — iu skladu s mjerilima industrije.

Razmislite o fleksibilnom radu

Nedavno je istraživanje pokazalo da 34% radnika u Ujedinjenom Kraljevstvu reklo je da bi dalo otkaz na svom trenutnom položaju ako im poslodavac ne ponudi fleksibilne mogućnosti rada. U novom dobu hibridnog rada, to će i dalje biti važan čimbenik za razmatranje kandidata. Poslodavci moraju neprimjetno inkorporirati i olakšati novi stil rada ako žele osigurati – i zadržati – nove talente, od ranog zapošljavanja i postupaka ulaska u radni odnos do dugoročnih, fleksibilnih radnih politika.

Pokažite kulturu i vrijednosti tvrtke

Osiguravanje dosljedne zastupljenosti robne marke i vrijednosti vaše tvrtke u svim kanalima i komunikacijama je sastavni dio za isticanje u industriji. Mnogi kandidati postaju sve svjesniji vrijednosti tvrtke i načina na koji se one provode – kako u politici tako i na radnom mjestu. To se može odnositi na programe raznolikosti i uključivanja, inicijative za ravnopravnost spolova, naglasak na ravnoteži između poslovnog i privatnog života ili bilo koje druge aspekte kulture vaše tvrtke koji je čine poželjnim mjestom za rad.

Izgradite dobru reputaciju s postojećim osobljem

Vaši sadašnji zaposlenici mogli bi postati jedan od vaših najvećih aduta u lovu na pasivne kandidate. Pozitivna recenzija može donijeti veliku razliku za kandidata koji odvagne hoće li prihvatiti ponudu ili ne. Ako prošlo i postojeće osoblje pohvalno govori o tvrtki, to će stvoriti pozitivan ukupni dojam i pružiti sve dokaze potrebne za potvrđivanje bilo kakvih tvrdnji o tome zašto bi kandidat svoju ulogu trebao prepustiti drugoj.

Od Julie Mott, generalne direktorice u Howett Thorpe. Julie je vrlo cijenjena osoba s dobrim vezama za zapošljavanje s više od 20 godina iskustva u industriji koja se stalno mijenja.