Kako poslodavci mogu maksimalno povećati angažman i produktivnost za hibridnu radnu snagu

Kako poslodavci mogu maksimalno povećati angažman i produktivnost za hibridnu radnu snagu

10 November 2021 0 Von admin

Od početka pandemije COVID-19 nebitni zaposlenici diljem SAD-a prilagodili su se radu od kuće s punim radnim vremenom. Dok tvrtke planiraju konačan povratak u „normalnost“, mnoge se snalaze kako ponovno uvesti svoju radnu snagu u uredsko okruženje. Međutim, pandemija je naizgled demistificirala rad od kuće, a mnoge se organizacije okreću novom hibridnom modelu koji kombinira rad na daljinu i uredsku suradnju.

Zapravo, Globalna analitika radnog mjesta procjenjuje da 56% američkih radnika ima poslove koji im omogućuju rad od kuće barem dio vremena, a između 25% i 30% radne snage nastavit će raditi na daljinu više dana u tjednu kada ova godina dođe do kraja. Hibridni modeli rada – i hibridna radna snaga – su tu da ostanu. Kao takve, važnije je nego ikad prije da tvrtke ulažu u dobrobit svoje radne snage i razmotre metode za zadržavanje i angažiranje zaposlenika u ovoj novoj paradigmi. Poslodavci moraju hibridnoj radnoj snazi ​​osigurati odgovarajuće alate i metode potrebne za postizanje održive produktivnosti i angažmana, bez obzira na to gdje rade.

Fizičke implikacije udaljenog radnog mjesta zaposlenika

Utjecaj radne stanice zaposlenika na njegovo ili njezino fizičko zdravlje nije tajna; fizioterapeuti doživljavaju porast pacijenata koji se žale na bolove u glavi, vratu, ramenima i leđima povezanim s ergonomski neispravnim postavljanjem kućnog ureda – a u jednom istraživanju, 92 posto kiropraktičara rekli su da pacijenti prijavljuju više bolova u vratu, leđima ili drugih mišićno-koštanih poremećaja (MSD) otkako su smjernice o ostanku kod kuće u vezi s COVID-19 prvi put započele prošle godine – a to se tek očekuje povećati u narednih 12 do 18 mjeseci. Uzimajući u obzir prosječni trošak individualne ergonomske tvrdnje u SAD-u otprilike 17.000 dolara, zdravlje hibridnog zaposlenika predstavlja glavni problem za sve tvrtke koje napreduju.

Pružanje učinkovitih alata na radnom mjestu zaposlenicima

Iako postoje i zdravstvene prednosti i prednosti uštede troškova povezane s odgovarajućom udaljenom radnom stanicom, većina poslodavaca nažalost ne čini dovoljno da osigura da njihova radna snaga ima odgovarajuće alate za radnu stanicu. Učinkoviti alati za promicanje produktivnosti i učinkovitosti zaposlenika na daljinu uključuju pouzdanu internetsku i intranetsku povezanost, radnu stanicu podesivu po visini, drugi stolni zaslon i ručicu monitora za zaslon te ergonomski zdravu uredsku stolicu. Kako bi se postigla maksimalna vrijednost ove investicije, neophodno je obučiti zaposlenike o pravilnoj upotrebi različitih komponenti unutar njihove radne stanice. Na primjer, čak 93% zaposlenika koji imaju pristup radnoj stanici s podesivom visinom ne koristi ih učinkovito – a jednostavno pružanje stipendije zaposlenicima i usmjeravanje u katalog da „odaberu ono što misle da im treba” nije dovoljan.

Poticanje produktivnosti zaposlenika pomoću alata za angažman

Nevjerojatno učinkovit način da se iskoristi radna stanica zaposlenika i potakne radna snaga da učinkovito koristi radne stanice je strategija gamifikacije. Iskorištavanje strategije gamifikacije je proces uzimanja nečega što već postoji – kao što je softverska aplikacija – i korištenje tehnika igranja ili gamifikacije, kako bi se motiviralo dosljedno sudjelovanje i dugoročni angažman. Gamifikacija se sve više koristi unutar organizacija u potrazi za novim načinima angažiranja, podučavanja, nagrađivanja i zadržavanja zaposlenika. Iskorištavajući izazove zdravlja i produktivnosti, na primjer, zaposlenici mogu raditi na smanjenju sjedilačkog ponašanja i poboljšanju držanja – održavajući svoju radnu snagu zdravom i angažiranom tako što će biti dio tima koji radi na zajedničkom cilju – i u uredu i kod kuće. To će dovesti do sveukupno povećanje produktivnosti.

Autor Mike Kind, StanData DIREKTOR TVRTKE.