Kako Royal Caribbean Group upravlja brendiranjem poslodavca

Kako Royal Caribbean Group upravlja brendiranjem poslodavca

9 November 2021 0 Von admin

“Avantura” nije samo nešto što Royal Caribbean Group nudi svojim kupcima. To je također ljubav koju dijele njegovi zaposlenici, kao i ključ iznimnog uspjeha brenda u angažiranju novih i raznolikih talenata.

Kako pronaći savršenog zaposlenika kada ste tvrtka neustrašiva poput međunarodne krstarenja? Voditeljica marketinga talenta Royal Caribbean Groupa, Thea Neal, učinila je to kroz prakse poput ulaganja u moral tima, prakticiranja uključivanja, holističkog pogleda na iskustvo zaposlenika i pažljivog slušanja.

Izazov marketinga talenata kao krstarenja

Izgraditi autentičnu ponudu vrijednosti zaposlenika za jednu organizaciju je dovoljno teško. Može biti još teže kada ta organizacija ima šest različitih brendova, kao što je slučaj s Royal Caribbean Group. Vođe robnih marki poslodavaca mogu naići na oklijevanje, kao što je to učinio Neal, od strane viših čelnika koji su oprezni u definiranju EVP-a koji se možda neće osjećati relevantnim za sve grane i razine.

Investirajte u moral

Kako bi privukla i zadržala najbolje talente, Royal Caribbean Group ozbiljno ulaže u svoju kulturu i dobrobit zaposlenika. Čak i tijekom pandemije, tvrtka je pronašla načine za očuvanje i prilagodbu svojih uredskih tradicija, poput sretnih sati (sada virtualnih) i Noć vještica (omiljenog osoblja).

Vježbajte inkluziju

Davanje prioriteta raznolikosti i uključenosti pomoglo je Royal Caribbean Grupi da privuče zaposlenike iz različitih podrijetla i identiteta. To je bio poseban fokus Nealovog tima, koji regrutira talente iz cijelog svijeta. Kulturni kontekst je uvijek na prvom mjestu za Neal kada formulira svoju strategiju robne marke poslodavca: “Brend poslodavca koji sam objavila u Americi mora odjeknuti jednako kao i robna marka poslodavca koju postavljam na Filipinima ili Indoneziji”, kaže ona .

Razmotrite cijelo putovanje zaposlenika

Nealov tim iskustvo zaposlenika predstavlja kao putovanje – zapravo, slogan “Putovanje s nama” pojavljuje se na web-stranici za karijere Royal Caribbean Group, na računima društvenih medija i internoj komunikaciji. Ovo uokvirivanje odražava naglasak koji oni stavljaju na podršku ljudima tijekom cijeloga vremena provedenog u tvrtki, od kandidata do stipse, a ne samo na proces zapošljavanja ili „prodaju“.

Postanite bolji slušatelj

Neal poziva druge vođe robnih marki poslodavaca da što pažljivije slušaju kolege zaposlenike, posebno kada njihove povratne informacije poremete vaše pretpostavke. “Puno puta, kao ljudi iz brenda poslodavca, imamo ove ružičaste naočale. Ponekad vam je potrebna ta stvarna perspektiva zaposlenika kako biste stvorili nešto bolje, slušali i razvijali se”, kaže Neal.

Ovaj pristup marketingu talenata pomogao je Royal Caribbeanu da pronađe savršeno prikladne kandidate koji se pridruže obitelji i ostaju godinama (i na putovanjima). Ovi kandidati koji su postali kolege dijele Nealovu ljubav prema viđenju svijeta i pomaganju drugima da učine isto. To je strast koja ujedinjuje tim, bez obzira na ulogu; kako Neal kaže: „Tko ne želi prodavati nevjerojatna sjećanja i iskustva?“

Da biste pratili rad Thee Neal u brendu poslodavca, povežite se s njom na LinkedInu. Za uvid u vašu tvrtku na temelju podataka na koji možete djelovati, javite se. Možemo vam pomoći da razvijete strategije za stvaranje stvarnih promjena.