Marketinški pokazatelji koji su važni za robne marke za zapošljavanje

Marketinški pokazatelji koji su važni za robne marke za zapošljavanje

11 November 2021 0 Von admin

Kada je u pitanju izrada i isporuka marketinške kampanje putem e-pošte koja privlači kandidate i potiče ih da saznaju više o najnovijem slobodnom radnom mjestu, mjerenje kako je svaki dio sadržaja učinio može pomoći regruterima da uistinu shvate je li ono što govore u pravom smislu riječi. .

Budući da se 300 milijardi marketinških e-poruka šalje u pretince ljudi svaki dan – na globalnoj razini – često je teško ne samo postići željeno smanjenje kada postoji tolika konkurencija brendova, već i znati koliko je dobro primljeno… ili ne .

Kako bi prevladali ovu prepreku, mnogi regruteri mogli bi iskoristiti ovu priliku za analizu otvorenosti i stope klikanja kako bi utvrdili uspjeh ili neuspjeh svoje najnovije kampanje e-pošte – uostalom, mnoge besplatne platforme za marketing e-pošte imaju taj uvid dostupan jednim klikom na gumb. Međutim, iako ova mjerenja daju neke od detalja, govore li doista cijelu priču? Vjerojatno ne.

To je zato što se ovi podaci ne upuštaju u činjenicu da je nekoliko primatelja možda vidjelo e-poruku i kratko je pogledalo, ali potom pritisnulo „izbriši“ bez istinske interakcije s njom. Drugi su mogli slučajno kliknuti na komunikaciju prije nego što su je u potpunosti odbacili.

Poanta je u tome da stopa otvorenosti i klikanja nikada ne pričaju cijelu priču. Da, mogli bi pokazati kako je najnovija kampanja e-pošte postigla stope iznad branše jer su je primatelji otvorili, ali nema utjecaja na razinu angažmana koja je također bila uključena. A za pametne regrutere žele znati da njihova e-poruka o slobodnom radnom mjestu ili najboljim savjetima potiče vrstu interakcije koja pomaže da se prava osoba dobije na pravi posao.

Dakle, dok drugi regruteri još uvijek pristupaju ovim takozvanim ‚mjernicama ispraznosti‘, napredni profesionalci – koji žele biti ispred konkurencije – trebali bi istražiti još jedan oblik analize kako bi istinski prerezali online buku. To znači uključiti automatizaciju marketinga i iskoristiti ovlasti ocjenjivanja potencijalnih kupaca.

Što je ocjenjivanje vodećih?

Ovo je mjesto gdje se imaginarni brojevi stavljaju iznad glava svakog pojedinca koji je surađivao s regruterom. Za one koji su imali interakciju s markama – na primjer, preuzeli su vodič o tehnikama intervjua ili proveli vrijeme na određenoj web stranici koja pokriva sektor za koji su zainteresirani – klasificirani su kao ’najtopliji potencijalni klijenti‘ i stoga bi mogli imati lik ‚9‘ ili ’99‘ pričvršćen za njih.

Tim pojedincima bi tvrtke za zapošljavanje trebale dati prednost hiperpersonaliziranim komunikacijama jer su već ‚prihvaćeni‘ onim što organizacija ima za reći. Ono što to rezultira obično je i veća razina angažmana jer žele čuti od tvrtke.

Usredotočujući se na one koji su najinteraktivniji, postoji i veća šansa za priliku bogatu konverzijama putem ljudske dodirne točke – kao što je telefonski poziv jedan na jedan – a to može ići puno dalje od slanja nevažne poruke to svi slabo prihvaćaju.

Uvijek segmentirajte publiku

Tehnički ovo nije metrika, međutim, igra ključnu ulogu u tome kako točno regruter analizira je li njihova posljednja kampanja isporučila točnu poruku željenoj osobi, u savršeno vrijeme.

Segmentiranje pojedinaca u određene grupe na temelju njihovih trenutnih interesa i interakcija s markom znači da regruteri mogu slati hiperrelevantan sadržaj koji primatelj želi pročitati, a ne ono što organizacija misli da bi ih moglo zanimati.

Ovo je sjajan način za regrutere da se laserskim snopom usredotoče na to s kim razgovarati i kada – što se sve može omogućiti u nekoliko minuta, a ne satima, putem pametne marketinške automatizacije.

Web angažman može ispričati daleko veću priču

Nakon što smo razgovarali o moćima ocjenjivanja potencijalnih kupaca i važnosti segmentacije, još jedan korak koji bi regruteri trebali poduzeti ako žele učinkovito procijeniti svoje kampanje je interakcija na web stranici.

Na primjer, gleda li kandidat videozapise o ’najčešće postavljanim pitanjima na intervjuu‘? Ili možda tragaju za vrhunskim vodičem sa savjetima o tome kako izraditi propratno pismo koje morate vidjeti. To su kritična područja na koja regruter može odgovoriti u smislu personalizacije svog sadržaja. Ako ne prate ovu vrstu aktivnosti, to je propuštena prilika.

Uključivanje marketinške automatizacije i pristup podacima web-mjesta mogu opremiti robne marke za zapošljavanje dubljom razinom uvida u online iskustvo svakog pojedinca i pružiti pojedinosti o tome što ih najviše zanima, u stvarnom vremenu.

Iako ove metrike samo zagrebaju u pogledu onoga što regruteri mogu učiniti kada su naoružani marketinškom automatizacijom, važno je da imaju na umu da moraju reagirati na ono što im podaci govore. I, iako bi se moglo činiti obeshrabrujućim imati odjavljene pretplatnike ili otkriti da je dio digitalnih poruka dobio malo angažmana, to često govori puno o bazi kontakata – od razine interakcije do utvrđivanja trebaju li se pozabaviti ‚frekvencijom slanja‘ ili osvježite sadržaj… prije nego što to učini konkurent.

O Samu Dugganu: voditelj marketinga za platformu za automatizaciju marketinga Sila24, Sam se fokusira na laserske zrake na povećanje prihoda korištenjem podataka o klijentima.