Privlačenje tehničkih talenata na novo mjesto

Privlačenje tehničkih talenata na novo mjesto

11 November 2021 0 Von admin

Kada dođete do novog tržišta talenata, vaša postojeća marketinška strategija zapošljavanja možda neće uspjeti. Nova tržišta donose nove konkurente, nove predrasude i nova pitanja na koja možete odgovoriti putem poruka. Kako to mogu učiniti lideri u marketingu zapošljavanja i brendiranju poslodavaca? To je ono što Appian i njegov marketinški strateg za zapošljavanje, Chris Fitzner, shvaćaju.

Appian, američki tehnološki brend koji tvrtkama nudi platformu za automatizaciju, nedavno je kupio malu tvrtku u Sevilli u Španjolskoj. Umjesto da jednostavno apsorbira tim iz Seville, Appian je odlučio povećati svoju prisutnost u Sevilli – „zarobiti taj duh tamo i uhvatiti tu kulturu“, kako kaže Fitzner.

Istražite svoje tržište novih talenata

Fitznerov tim počeo je s činjenicama: istraživali su tehnološke profesionalce na području Seville kako bi izgradili profile usmjerene na podatke o tome koga su trebali doseći. Korištenje LinkedIn-ov Talent Insights platformu, Appian je identificirao glavne napadače na tržištu, razvrstane prema naslovu, industriji i iskustvu.

Saznajte što protivite na svom novom tržištu

Appianov pristup skiciranju izazova rasta pruža koristan okvir za druge timove koji se nadaju ulasku na nova tržišta talenata. Prvo, koristeći popis glavnih igrača koje su izgradili tijekom istraživanja svog novog tržišta talenata, Fitznerov tim je kategorizirao njihove konkurente: domaće seviljske tvrtke, tvrtke (poput Appiana) koje su nedavno kupile seviljske tvrtke i velike konzultantske tvrtke koje zapošljavaju talente na daljinu iz Seville.

Zatim, kako bi razumjeli njihove najveće prepreke pri zapošljavanju, Fitznerov tim se vratio na svoje podatke, točnije podatke o lokaciji. Analitika njihove web stranice nije otkrila gotovo nikakve posjete lokalnih talenata, a jedini Appianov angažman na LinkedInu sa sjedištem u Sevilli bio je od lokalnih zaposlenika koje su upravo stekli.

Izgradite svoju marketinšku strategiju zapošljavanja

Kada ulazite na novo tržište talenata, nije dovoljno objavljivanje oglasa za posao na Glassdooru ili Indeedu. “Morate ući u ono što oni aktivno traže”, savjetuje Fitzner, što znači posvetiti više pažnje lokalnim zajednicama za zapošljavanje.

„Tko je Appian?“ je i dalje bila prepreka Appianovim regruterima na LinkedInu, pa su počeli posluživati ​​oglase ciljanoj publici prije nego što su dosegnuli putem InMaila, što im je donijelo veće stope otvaranja.

Prilagodite ono što već znate o dobrom marketingu

Prilikom izgradnje marketinške strategije za zapošljavanje, inovacija je sjajna, ali Fitzner upozorava da se ne treba ponovno izmišljati kotač, posebno za one koji dolaze iz pozadine zapošljavanja. „Tamo već postoji mnogo postojećih resursa“, kaže on. “Pogledajte postojeće marketinške principe. Naučite marketing putem e-pošte. Naučite marketing sadržaja. Naučite osnove SEO-a. Naučite kako uspostaviti dobar PR/medijski program.”

Da biste pratili rad Chrisa Fitznera u brendiranju poslodavaca, povežite se s njim na LinkedInu. Za više strategija i uvida na temelju podataka na koje možete djelovati kako biste poboljšali svoju tvrtku, javite se.