Strateški pristup upravljanju ugledom poslodavca

Strateški pristup upravljanju ugledom poslodavca

10 November 2021 0 Von admin

Po čemu su vaše kampanje trenutačno prepoznatljive kao pripadnost vašem brendu? Kada vaši zaposlenici govore o vašem brendu online (a govore), znate li kako i gdje? Vaši odgovori na ova pitanja daju sliku dosljednosti vašeg brenda, ključnog elementa jedinstvenog brenda poslodavca.

To su također pitanja koja je Kirsten Bethmann postavljala kao voditeljica globalne reputacije poslodavca za Mars, Incorporated. Mars je sebi postavio inspirativan cilj: postati jedan od najatraktivnijih poslodavaca na svijetu do 2025. Postizanje tog cilja, smatra Bethmann, zahtijeva ponovni fokus na dosljednost robne marke.

Zašto je dosljednost robne marke toliko važna za rast

Put prema većoj dosljednosti robne marke poslodavca podržava veću svijest o robnoj marki – često najveći izazov za talente s kojim se organizacije suočavaju. Osim ako niste omiljena robna marka potrošača s raširenim prepoznavanjem imena, vaš tim za robnu marku poslodavca vjerojatno je previše upoznat s ovom borbom.

Uspostavljanje zajedničke vizije

Jasna ponuda vrijednosti zaposlenika je kamen temeljac dosljednog brenda poslodavca. Za Mars je taj EVP izgrađen na tri stupa: ljudi, svrha i razvoj. Tim za robnu marku poslodavaca napravio je korak dalje u razvoju EVP-a prilagođavajući Marsovu izjavu o svrsi („Svijet koji želimo sutra počinje s time kako danas poslujete“) u slogan: „Vaše sutra počinje danas“, koji personalizira i transformira Misija Marsa u poziv na akciju za svoje zaposlenike.

Standardiziranje smjernica za robnu marku

Tvrtke koje posluju na više tržišta moraju hodati tankom linijom između provođenja smjernica robne marke i osnaživanja tržišta da se autentično predstavljaju. Mars je započeo ovaj posao stvaranjem središnje platforme za svoje smjernice, “one-stop-shop” za učenje kako koristiti boju, poruke i još mnogo toga.

Ostavljamo prostor za personalizaciju

Unutar ovih smjernica za robnu marku, timovi robnih marki poslodavaca na svakom od Marsovih tržišta imaju fleksibilnost učiniti kampanje svojima. Smjernice za robnu marku diktiraju određene standarde za razmjenu poruka na društvenim mrežama, ali Marsovi voditelji robnih marki poslodavaca prepoznaju da poruke zaposlenika u prodaji mogu zvučati drugačije od poruka inženjera. Bethmann i njezin tim pozdravljaju te razlike.

Da biste pratili rad Kirsten Bethmann u brendu poslodavca, povežite se s njom na LinkedInu. Za pomoć u izgradnji vašeg EVP-a, temelja robne marke vašeg poslodavca, Kontaktirajte nas.