Stvaranje EVP-a koji služi više tvrtki

Stvaranje EVP-a koji služi više tvrtki

11 November 2021 0 Von admin

Što ako vaš brend nije jedna organizacija već obitelj od nekoliko robnih marki, od kojih svaka ima svoje prioritete, konkurente i ciljne kandidate? To je izazov s kojim se LexisNexis Risk Solutions Group (RSG) suočila 2020. godine.

Pod vodstvom direktorice za robnu marku poslodavca Shelleyja Jeffcoata, tvrtka je pokrenula EVP-a koji je služio svakom od svojih osam brendova, pomažući im da se istaknu kao poslodavci. Da bi to učinio, Jeffcoatov tim trebao je jedinstvenu strategiju kao i njihova organizacija.

Prilagodite robnu marku što je prije moguće

Već u fazi istraživanja, Jeffcoatov tim je organizirao podatke po markama. Uz pomoć vanjske istraživačke tvrtke, LexisNexis RSG istražio je ciljne kandidate i demografiju svake marke, njezine konkurente, funkcije i još mnogo toga.

Misli veće od promocije

Izbor da se svaki podbrend LexisNexis RSG opremi vlastitim EVP-om nije bio samo marketinška pamet. Konkretiziranje učinilo je tvrtku konkurentnijom kao poslodavcem i nastavlja utjecati na put zaposlenika.

Omogućite zaposlenicima da sudjeluju

Prije pokretanja EVP-a, zaposlenicima je bio izazov uključiti se u zagovaranje robne marke. Nedostajali su im jasni putovi do akcija poput društvene promocije, ostavljanja Glassdoor recenzija (LexisNexis RSG je imao više Glassdoor profila) i pomaganja budućim kandidatima da stupe u kontakt (postojalo je više web-stranica Careers).

Investirajte u zagovornike svojih zaposlenika

Da bi stvorila interni zamah oko zagovaranja robne marke, Jeffcoat je znala da će to trebati pronaći zagovornike zaposlenika. Svoju je potragu započela s timom za stjecanje talenata (prirodan izbor, budući da su već bili vješti i iskusni u predstavljanju posla javnosti). Ali zbog jedinstvene strukture tvrtke, Jeffcoat je znala da se tu ne može zaustaviti; morala bi privući dionike iz svake marke i uravnotežiti zastupljenost svake marke.

Da biste pratili rad Shelley Jeffcoat u brendu poslodavca, povežite se s njom na LinkedInu. Kako biste identificirali vrijednosti i kulturu koju želite stvoriti u vlastitoj tvrtki, javite se.