Zašto se proizvođači pametnih telefona usredotočuju na telefone srednjeg ranga

Zašto se proizvođači pametnih telefona usredotočuju na telefone srednjeg ranga

29 Oktober 2021 0 Von admin
Zašto se proizvođači pametnih telefona usredotočuju na telefone srednjeg ranga

Zašto se proizvođači pametnih telefona usredotočuju na telefone srednjeg ranga

Prema posljednjim podacima, u zemlji ima više od 500 milijuna korisnika pametnih telefona i gotovo 350 milijuna korisnika telefona s dodatnim funkcijama. Očekuje se da će broj korisnika pametnih telefona porasti na 820 milijuna do 2022. godine, a oni koji danas koriste telefone s značajkom preći će na pametne telefone tijekom sljedećih 12-18 mjeseci. To je zbog činjenice da potrošači sada imaju veću fleksibilnost i slobodu u pogledu kupnje pametnog telefona koji si mogu priuštiti. Uz brendove kao što su Xiaomi i Realme koji nude modele telefona pogodne za džep, možemo očekivati ​​da će više ljudi iz ruralnih područja početi koristiti pametne telefone.

Upravo zato više OEM-i fokusiraju se na segmente proračuna i srednjeg ranga. Dok je proračunski segment više namijenjen nižoj srednjoj klasi i ljudima koji žele pametni telefon za Rs. 10.000 ili manje, segment srednjeg ranga je mjesto gdje je prava prilika za marke pametnih telefona. Rastuća srednja klasa u zemlji daje markama pametnih telefona priliku da se pobrinu za širu publiku u segmentu srednjeg ranga. To je također rezultiralo time da je OnePlus ponudio OnePlus Nord pametni telefon potrošačima srednje klase, dok je sada moguće da bi čak i Apple mogao sići s poslovične ljestvice segmenta.

Ukratko, ovo je nekoliko razloga zašto se proizvođači pametnih telefona više usredotočuju na segment srednjeg ranga.

Telefoni s vrijednošću za novac

Pametni telefoni srednjeg ranga vjerojatno pružaju najbolju vrijednost za novac, a to je atraktivna ponuda za prosječnog potrošača. Većina telefona srednjeg ranga ima impresivne značajke i specifikacije koje mogu pružiti istu funkcionalnost kao i premium telefoni. Na primjer, većina telefona srednje klase su mobiteli s 4 GB RAM-a, koji su prikladni za igranje najnovijih igara i s lakoćom olakšavaju višezadaćnost.

Neki od najbolji telefoni ispod 30000 kao što je OnePlus Nord, omogućen je 5G, što potvrđuje činjenicu da telefoni srednjeg ranga sadrže sve najnovije značajke i mogu pružiti isto korisničko iskustvo kao i premium pametni telefoni.

Dominacija na tržištu

Može se tvrditi da se marka koja zauzima veliki dio srednjeg segmenta izuzetno dobro snalazi s ukupnim tržišnim udjelom. Proračunski i srednji segmenti daju prednost markama pametnih telefona; razlog zašto su Xiaomi i Realme prošli izvanredno dobro u proteklih godinu ili dvije je taj što nude izvrsne telefone u oba segmenta.

Sada Samsung također nudi impresivne uređaje u oba segmenta. S obzirom na to da korisnici pametnih telefona žele kupiti modele koji dolaze s najnovijim značajkama i žele imati vrhunski izgled i dojam, žele ulagati u telefone srednje klase. Robne marke pametnih telefona pokušavaju iskoristiti osjećaj potrošača i stoga ulažu većinu svojih resursa i nastojanja istraživanja i razvoja kako bi bolje zadovoljile potrošače srednjeg ranga.

Tržišni potencijal

Indija već ima preko pola milijarde korisnika pametnih telefona. Taj će se broj gotovo udvostručiti u sljedeće 2-3 godine, a najveći dio korisničke baze pripadat će segmentu srednjeg ranga. Ovaj tržišni potencijal značio bi da će marka koja uspije zauzeti najveći udio u segmentu srednjeg ranga u konačnici srušiti svaki drugi brend i zarobiti najveći dio kolača.

To je jedan od primarnih razloga zašto robne marke žele biti izuzetno dobre u segmentu srednjeg ranga kao što je proizvodnja telefona u nižim cjenovnim segmentima i uglavnom 4GB RAM-a mobilni imajući na umu proračun. Bez obzira na njihovu izvedbu u srednjem i premium segmentu, brendovi će većinu svojih jedinica prodati u segmentima proračuna i potrošača srednjeg ranga, što će diktirati kako će se brend ponašati na indijskom tržištu pametnih telefona.